Diensten

Bedrijfsprocessen digitaliseren

Ben je klaar voor de komende tien jaar? Heb je na de groei van de laatste jaren het moment bereikt dat het nodig is de diverse bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Je weet dat in deze (post-) coronatijd het steeds noodzakelijker wordt zowel voor de medewerkers als voor jou als ondernemer/directeur vanuit thuis of elke andere plek in de wereld de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. En op een gemakkelijkere en efficiëntere wijze. Je wilt dat alle processen naadloos samenwerken en de arbeidsintensieve processen zo veel mogelijk worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan reduceren van papierwerk door scan en herken oplossingen, maar ook integratie van de order-en facturatieprocessen in het bedrijfsadministratieve systeem.  Je hebt geen keuze, want stilzitten is achteruitgaan. Kostentechnisch is het niet meer haalbaar teveel processen handmatig uit te voeren. En de concurrentie zit ook niet stil.

Ons kantoor heeft ervaring met de transitie van bedrijven die vaak al tientallen jaren succesvol zijn in de volgende twintig jaren te loodsen door de bedrijfsadministratieve bedrijfsprocessen up-to-date te maken. Wij helpen je als consultant door deze soms best wel ingrijpende transitie heen te loodsen. Door nieuwe technologieën en innovaties kunnen we bestaande processen efficiënter inrichten. Software is natuurlijk belangrijk en het implementeren van software is betrekkelijk eenvoudig. Het wordt veel lastiger om verschillende systemen of processen efficiënt met elkaar te laten samenwerken. Administratieve processen kunnen ook op een manier worden ingericht dat je een beter inzicht hebt in de bedrijfsresultaten. En daardoor ook sneller kunt bijsturen waar nodig. Dat vergt de aandacht van een ervaren consultant.  Wij worden ingezet voor projecten gedurende een langere (aansluitende) periode. Of op afroep. Graag gaan we met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Bel direct met Robert Verwater op 06 53 30 48 50.

 


Digitaliseren is makkelijker dan u denkt.

“Aarzel niet om contact met ons op te nemen”

De voordelen zijn:

De voordelen zijn:

 1. Tijd- en kostenbesparing;
 2. Altijd en overal bereikbaar;
 3. Verduurzamen van de organisatie;
 4. Eenvoudiger weergave van ingewikkelde informatie;
 5. Afschermen van informatie;
 6. Beter bereiken van gerichte informatie;
 7. Minder menselijke fouten en verbetering controle mogelijkheden.

 

      1. Tijd- en kostenbesparing

Gegevens zullen sneller worden verwerkt. Wanneer medewerkers gegevens verwerken is deze informatie direct beschikbaar voor anderen. Het verwerken van een order en het versturen van een factuur zal sneller verlopen. Wat uiteindelijk weer resulteert in betere cash flow en beter debiteurenbeheer.

Ook  wordt veel tijd bespaard aan het opzoeken van documenten en het oplossen van problemen door de overzichtelijker archivering van documenten.

 1. Altijd en overal bereikbaar

Thuiswerken wordt gemakkelijker. Immers, alle documenten zijn overal en altijd beschikbaar.  Ook meetings kunnen gemakkelijk digitaal worden gehouden. En wat dacht je van de kostenbesparing van minder werkplekken en reiskosten als we gemakkelijker thuis kunnen werken? En de tijdsbesparing voor de medewerkers.

 

 1. Verduurzamen van de organisatie

De digitale transformatie leidt tot verduurzaming van de organisatie. Printergebruik daalt, papier wordt in de ideale situatie gereduceerd tot nagenoeg nul, en brandstofgebruik wordt door minder reizen dus aanzienlijk minder.

 

 1. Eenvoudiger weergave van ingewikkelde informatie

Als een organisatie optimaal gedigitaliseerd is zal de beschikbare informatie gemakkelijker toegankelijk zijn. En in tegenstelling tot informatie op papier waarbij je aan een format vastzit, bieden digitale oplossing meer mogelijkheden om bijvoorbeeld alleen de relevante of de op dat moment gewenste informatie weer te geven.

 1. Afschermen van informatie

Door digitalisering kun je ook verschillende informatie verschillend toegankelijk maken. Data beschikbaar maken voor klanten of medewerkers die alleen die specifieke data mogen inzien of verwerken. En bescherming tegen onbevoegden.

 

 1. Beter bereiken van gerichte informatie

Een ander voordeel is de mogelijkheid om klanten en medewerkers beter te bereiken met gerichte informatie.

 

 1. Minder menselijke fouten en verbetering controle mogelijkheden

Als de menselijke handelingen worden gereduceerd zullen er minder vergissingen en fouten worden gemaakt. Het vergt uiteraard een andere inzet van menskracht, waarbij de verschuiving van uitvoering naar kennis zal plaatsvinden.


Altijd resultaat

© 2023 BriteWater Consultants / Algemene voorwaarden / Disclaimer / Ontwerp en realisatie: ESENS DESIGN